Antalya Gezilecek Yerler – Gezilmesi Gereken Yerler

Antalya Gezilecek Yerler – Gezilmesi Gereken Yerler
Akdeniz Bölgesinin ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya, her yıl (özellikle yaz aylarında) binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarından birisidir. Antalya gezilecek yerler denilince her ne kadar akla ilk olarak deniz, kum, güneş gelse de doğal güzelliklerine de ayrı bir parantez açmak gerektiğini düşünüyoruz.
Antalya’ya yolunuz düşecek olursa aşağıda başlıklar ve kısa bilgiler halinde bahsettiğimiz yerleri görmenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz Antalya’da bulunan önemli turizm noktalarından kısaca bahsedelim.

Dip Not: Tanıttığımız yerler hakkında daha detaylı bilgi arıyorsanız konu başlıkları tıklamanız yeterli.

Antalya Hayvanat Bahçesi
Antalya Hayvanat Bahçesi Nerede, Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti1989 yılından bugüne kapılarını ziyaretçilerine aşan hayvanat bahçesinde 856 adet hayvan türü bulunmaktadır. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesi alanı içinde piknik yapabileceğiniz, mangal yakabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Hayvanat bahçesi içinde aslandan kaplana, deveden zebraya, evcil ve yırtıcı hayvan türlerinden pek çok çeşit bulunmaktadır. Yılın her günü ziyaretçilerini ağırlayan hayvanat bahçesine giriş için ödemeniz gereken ücret ise 5 – 10 TL olarak değişmektedir. Eğer yolunuz yazın ya da kışın fark etmez Antalya’ya düşecek olursa Antalya Hayvanat Bahçesini gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Hıdırlık Kulesi
Hıdırlık Kulesi Nerede? ve Tarihi – Muratpaşa / AntalyaAntalya’nın Kaleiçi bölgesinde bulunan Hıdırlık Kulesi’nin 2. Yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. 14 metrelik yüksekliğe sahip olan kulenin üst katında gezinti yapabileceğiniz bir alan, alt katında ise dar bir odası bulunmaktadır. Kulenin kim için ya da kim tarafından yapıldığı net olarak bilinmese de Latin mimarisinden esintiler sunduğunu söyleyebiliriz.Günümüzde ziyarete kapalı olan Hıdırlık Kulesi’nin muhteşem bir deniz manzarası bulunmaktadır. Kulenin çevresine kurulmuş olan kafelerde muhteşem deniz manzarası eşliğinde birşeyler içebilir ve güneşin batışını seyredebilirsiniz.

Karaalioğlu Parkı
Karaalioğlu Parkı Nerede, Nasıl Gidilir? – Muratpaşa / AntalyaAntalya’da falezler üzerine kurulmuş olan Karaalioğlu Parkı, muhteşem deniz manzarasına ve insanları rahatça gezip dolaşabileceği geniş bir alana sahip olup Antalya’daki en önemli parklardan birisidir. Yapımına 1940’lı yıllarda başlanan park, 70.000 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Park içinde dolaşırken hem Antalya’nın muhteşem denizinin hem de Beydağları’nın karlı manzarasını seyredebilme şansına sahip olacaksınız. Park içinde çay bahçeleri, çocuklar için oyun alanlarının da bulunduğunu belirtelim.  Antalya’ya kadar gelmişken Karaalioğlu Parkı’na uğrayıp bir yorgunluk kahvesi içmenizi tavsiye ediyoruz.

Olympos Teleferik
Olympos Teleferik, Nerede, Nasıl Gidilir, Fiyat Bilgisi / AntalyaAntalya’nın Çamyuva ve Tekirova arasında bir konumda bulunan Olympos Teleferik, deniz seviyesinden 726 metre yükseklikte olup, Antalya’nın eşsiz manzarasına farklı bir bakış açısı sunuyor. 4350 metrelik uzunluğa ve 80 kişi taşıma kapasiteli 2 adet kabine sahip olan teleferik hattının zirve noktası ise 2350 metre. Antalya şehir merkezine 55 km uzaklıkta olan Olympos Teleferik Hattı’na ulaşım için Antalya’dan düzenli olarak seferler yapılmaktadır. Zirveye çıkan yolculuk yaklaşık 10 dakika sürmekte olup, ödemeniz gereken ücret ise kişi başına 35 – 45 TL civarında değişmektedir.

Noel Baba Müzesi
Noel Baba Müzesi Tarihi Ve Nerede, Nasıl Gidilir? – Demre / AntalyaAntalya’nın Demre bölgesinde bulunan Noel Baba Müzesi, her yıl yerli yabancı ziyaretçilerini ağırlamaktadır. M.S 3. Yüzyılda Aziz Nikolaos anısına yaptırılan kilise, günümüzde müzeye çevrilmiş olup ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Kilise, yapısıyla Orta Bizans mimarisinden esintiler sunmaktadır. Yaz döneminde (1 Nisan – 31 Ekim) her gün, kış döneminde (1 Kasım – 31 Mart) ise pazartesi günleri hariç ziyaret edebileceğiniz müzeye giriş için ödemeniz gereken ücret ise 15 TL. Müzeye kamerayla ya da fotoğraf makinesiyle girmenin serbest olduğunu belirtelim.

Kurşunlu Şelalesi
Kurşunlu Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir – Gezi Rehberi – AntalyaGerek Antalya’nın gerekse ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi Antalya merkezde bulunmaktadır. 1986 yılından sonra turizme kazandırılan Kurşunlu Şelalesi, sunmuş olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra çevresinde bulunan piknik alanları, manzara izleme platformları, yürüyüş parkurları ile her yıl binlerce kişiyi ağırlamaktadır. 18 metre yükseklikten dökülen şelalede 8 adet gölcük bulunmaktadır. Şelalenin bulunduğu alanda çeşitli hayvan türleri de yaşam sürmektedir. Antalya’ya kadar gitmişken Kurşunlu Şelalesi’ni görmeden tatilinizi sonlandırmayı düşünmeyiniz.

Köprülü Kanyon
Köprülü Kanyon Gezilecek Yerleri – AntalyaIsparta’nın Sütçüler ilçesinde başlayıp Antalya’ya kadar uzanan Köprülü Kanyon, 25 kilometrelik dar bir parkura sahiptir. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri olan Köprülü Kanyon’da safari turuna da çıkabilirsiniz. Antalya şehir merkezine 90 km uzaklıkta olan Köprülü Kanyon’da rafting yapma imkanına da sahip olabilirsiniz. Ayrıca kanyon çevresinde bulunan yaylalara çıkarak muhteşem doğa manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Her ne kadar şehrin biraz uzağında kalmış olsa da Antalya’ya kadar gitmişken uğramanızı tavsiye edebiliriz.

Aspendos
Aspendos Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir, Ne İçilir – Serik / AntalyaAntalya’nın Serik ilçesine bağlı Belkıs Köyü sınırları içerisinde bulunan Aspendos, özellikle amfi tiyatrosuyla dünya çapında bir üne sahiptir ve her yıl yerli yabancı binlerce kişiyi ağırlamaktadır. M.Ö 10. Yüzyılda Akalar tarafından kurulan şehir, dönemin en zengin ve ünlü şehirlerinden birisi konumundaymış. 15 bin kişi kapasiteli tiyatro, ziyaretçilerini gerçekten büyülemektedir. Amfi tiyatrosu dışında su kemerleri, antik çeşmesiyle de tarihi bir havaya sahiptir. Antalya’ya 50 km uzaklıkta olan Aspendos, Antalya gezisinde görmeniz gereken en önemli yerlerden biri konumunda olduğunu düşünüyoruz.

Karain Mağarası
Karain Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti / AntalyaAntalya’nın Yağca Köyü sınırları içinde bulunan ve denizden yüksekliği 450 metre olan Karain Mağarası, ülkemizdeki en önemli mağaralardan birisi konumundadır. Bundan 500 bin yıl öncesinde içinde insanların yaşadığı belirtilen Karain Mağarası, bu konuda ülkemizdeki en büyük mağara olma özelliğini taşımaktadır.  Antalya – Burdur yolunun 13. Kilometresinde bulunan Karain Mağarası’na giriş için cüzi miktarda ücret ödemeniz gerekmektedir. Antalya’nın sahip olduğu bir başka doğal güzellik olan Karain Mağarası, turizme açık olup ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Sarısu Kadınlar Plajı
Antalya Sarısu Kadınlar Plajı Nerede Nasıl Gidilir? / KonyaaltıAdından da anlaşılacağı üzere yalnızca kadınların girebileceği sosyal tesis olan Sarısu Kadınlar Plajı, sunmuş olduğu imkanlarla kadınlara en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır. Tesiste şezlong, şemsiye, sehpa, duş kabinleri, soyunma odaları, tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. Ayrıca tesis içinde kebap evi, balık evi, büfe, market gibi dükkanlarda hizmet vermektedir. Tesislerde cankurtaranlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlar bayanlardan oluşmaktadır.  Konyaaltı bölgesinde bulunan Kadınlar Plajı’na ulaşım son derece kolay olup yaz mevsiminde denize girmek için bayanların tercih edebileceği yerlerden birisi konumundadır.

Alanya Kalesi
Alanya Kalesi Giriş Saatleri – Giriş Ücreti Ve Nasıl Gidilir / AntalyaAntalya’nın Alanya ilçesinde yarımada üzerine kurulmuş olan kale, 6.5 km’lik surlarıyla dikkatlerini üzerine çekiyor. Selçuklular Dönemi’nde son şeklini alan kalenin 83 kulesi ve 140 burcu bulunmaktadır. Kalenin inşa edildiği dönem ise M.Ö 2. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Dönemin su ihtiyaçlarını karşılamak için surların içine inşa edilmiş olan sarnıçlardan bazıları günümüzde halen kullanılmaktadır. Antalya şehir merkezine 140 km uzaklıkta bulunan Alanya Kalesi, eşsiz güzellikte gün batımı manzarasına sahip olmakla birlikte ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Olimpos
Antalya Olimpos Nerede Kalınır – Nasıl Gidilir – Kumluca / AntalyaAntalya’nın saklı cennetlerinden biri olan Olimpos, muhteşem denizi ve mükemmel havasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Olimpos’ta yüzyıllardır el değmeden korunan eserleri görebileceğiniz alanda doğal güzelliklerin korunması için gerekli gayretler gösterilmiş. Bölgede inşa edilen pansiyonlar bile ağaç ev şeklinde inşa edilmiş ve ortaya hoş bir manzara çıkmış. Eğer dağcılık sporuna meraklıysanız Olimpos’ta tırmanmak için gerekli alanlar da bulunmakta. Ayrıca yine Olimpos’ta bulunan Yanarkayalar da oldukça dikkat çekici ve görmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Antalya Aquarium
Antalya Aquarium – Antalya Akvaryum – Tünel Akvaryum Nerede Nasıl Gidilir – Giriş ÜcretiMaldiv Adalar’ndan esinlenerek inşa edilen akvaryum, 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle Avrupa’da 2, dünyada ise 5’inci büyük akvaryum olma özelliğine sahiptir. 131 metrelik uzunluğa sahip olan akvaryumda 20 binden fazla balık ve su altı canlıları yaşam sürmektedir. 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilen akvaryum içinde kar yağan bölümler de bulunmakta. Dışarıda 40 derecelik havadan bir anda – 5 derecelik havaya geçiş yapma şansına sahip olduğunu akvaryum, aynı zamanda dünyanın en berrak akvaryum suyuna sahip olma özelliğini de taşıyor. Merkezi konumda olmasından dolayı akvaryumu dolaşmanızı tavsiye edebiliriz.

Düden Şelalesi
Düden Şelalesi – Nerdedir? – Nasıl Gidilir? – Kaç Saatte Gidilir? – AntalyaAntalya sınırları içindeki bir başka doğal güzellik olan Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi gibi her yıl binlerce yerli yabancı ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 50 metrelik yükseklikten büyük bir gürültüyle dökülen Düden Şelalesi, Antalya’nın ve ülkemizin sahip olduğu en güzel şelalelerden birisi konumundadır. Şelalenin bulunduğu alanda hediyelik eşya satan tezgahlardan sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz. Gördüğünüz gibi Antalya’yı sadece deniz için ziyaret etmek diğer güzelliklere saygısızlık olacaktır diye düşünüyoruz.  Bize soracak olursanız; eğer tatil planları yapıyorsanız Antalya alternatiflerinizden değil, önceliklerinizden olmalıdır.

Saklıkent Kayak Merkezi
Saklıkent Kayak Merkezi Nerede ve Otel Bilgileri / AntalyaHer ne kadar Antalya denilince akla deniz ve şelaleleri gelse de kış turizmi için de önemli bir yere sahiptir. Antalya’ya 50 km mesafede olan ve Beydağları üzerine kurulan Saklıkent Kayak Merkezi’nde kayak sezonu aralık ayında başlayıp mart ayına kadar devam etmektedir. Ortalama kar kalınlığı ise 100 – 230 cm arasında değişmektedir. Eğer Antalya bölgesine yolunuz kışın düşecek olursa denize giremeseniz bile en azından kayak yapmanızı tavsiye ediyoruz. Amatör ve profesyonel kayakçıların uğrak noktalarından biri olan Saklıkent Kayak Merkezi kış sporlarını sevenler için bulunmaz bir fırsat diyebiliriz.
Previous
Next Post »